Blogg

Vinteresn Siste Minestrone



Vegetarisk Minestorne Suppe


Vinteren er straks over, og vi kan gi den et farvel med en siste minestrone suppe, en suppe som er et fullverdig måltid, samt at den hører vinteren.


Helseeffekter:


Sesongens grønnsaker sammen med bønner er nok til å gjøre suppen super - sunn. Den er høy på fiber, vitaminer og mineraler. Tilsetter du hjemmelaget kraft vil du øke kvaliteten enda mer, men det er ikke et must.


Du kan velge om du lager den vegetarisk, eller omhu vil tilsette kjøtt.


Du behøver:


1 løk fint delt i strimler

2 hvitløksfedd hakket smått

2 gulrøtter kuttet i små terninger

2 selleristenger delt smått

1 bunt basilikum pent hakket

2 x 400 gram hermetiske tomater (knuste)

1 boks røde bønner

1 stor squash i små terminer

200 gram baby spinat fint kuttet

6 dl kraft eller grønnsaksbuljong

50 gram ønsket glutenfri pasta



Slik gjør du:


1. Del, kutt og hakk opp alle grønnsaker

2. I en stor kasserolle smelter du olivenolje og freser løk, hvitløk, gulrøtter, selleri og basilikum. Kun noen minutter, ikke brenn det, skal kun bli mykt og blankt

3.Tilsett tomatene, kraft eller buljong, la det småkoke i 15-20 minutter.

4. Så tilsettes bønner, squash, spinat og pasta. La det koke til pastaen er ferdig.

5. Krydre med salt og pepper.

6.Sever med olivenolje og parmesan ost.

Rester kan fryses.



Variasjoner


Vegetarisk og vegan der bruker du grønnsaksbuljong og tilsetter ikke kraft og kjøtt, veganeren vil ei ha parmesan ost.


Glutenfri der brukes kun glutenfri pasta.


Melkefri ikke tilsett parmesan.


Vil du ha kjøtt er der som regel bacon som tilsettes i suppen. Bruk da bacon av kvalitet, og ønsket mengde.


Dette er en vinterfavoritt som er lett å like for alle i familien.


Tel: 400 79 904

Kinoveien 14

1338 Sandvika

wenchebaro@kjernesunn.no

© 2019  - Kjernesunn.no 

 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon