Poteter har fått et ufortjent dårlig rykte det siste tiåret. Lav - karbo bølgen må ta en del av skylden for akkurat det. Den inneholder karbohydrater, men også mye annet fint.
Den har mye C- vitamin, kalium og kostfiber. En viss andel protein finnes også. Dette er fint for vegeterianere og veganere da den har en fin sammensetning av aminosyrer. Flere aminosyrer er vi avhengi av å få fra kostholdet vårt, derfor er poteten undervurdert. En gang i tiden overlevde mennesker på en kost bestående av poteter og lite fett. Vi hadde ikke mat - ressurser, og poteten ble kjærkommen.
Den kan være litt kjedelig i kokt form, men som den all - rounderen den er kan den enkelt tilberedes på andre måter,- og gjerne sammen med andre grønnsaker.
Ovnsbakt sammen med gulrøtter, aspargesbønner, olivenolje, hvitløk, løk og urter er den en sikkerstikker på bordet. Som en egen rett, eller sammen med kjøtt / fisk.
Comments