top of page

Sitronvann og ingefærteSitroner :-)

Viste du at sitroner er best på denne tiden av året? De store flotte sitronene du får kjøpt i butikken akkurat nå, er i sesong. Ikke på sommeren som mange kanskje tror. Høysesongen er januar, februar og mars.


Sitron er bra for oss, og den gir oss flere helsefordeler. Noen mer dokumentert enn andre,- men sitroner gir likevel et stort pluss. Alt fra å smaks - tilsette annen mat og drikke, og til helt andre fordeler.


Her er noen av fordelene:


1.Vi behøver en viss mengde vann hver eneste dag. Rundt 2 i snitt. For mange er det vanskelig å få nok veske, og da kan frisk sitron tilsettes i vannet og enn får straks litt mere smak. Dette kan hjelpe på å få nok rent vann hver dag.


2. Sitroner er en god kilde til vitamin C. Vitamin C er en antioksidant som beskytter kroppens celler mot oksidativt stress. Du har kanskje hørt at store doser med vitamin C kan redusere influensa - plager, det kan hende - men det er ikke dokumentert. Det vi vet med sikkerhet er at vi alle trenger en daglig dose med vitamin C for å forebygge sykdom i sin helhet.


3. Vitamin C forbedrer hud - kvaliteten. Ved tørr og grå hud kvalitet er det et godt råd å drikke mere vann, tilsatt vitamin C i naturlig form og du har en innvendig bekjemper som vil hjelpe deg til å holde huden sprekere og friskere. Prøv selv! Altså mere glød i ansiktet.


4. Sitronvann forbedrer fordøyelsen! Ved å drikke lunket vann med presset sitron om morgenen før enn inntar noe annet er en bra ting. Du vekker fordøyelses - prosessen, renser og skiller ut det som skal ut. Et velkjent råd innen ernæring.

5. Du får friskere pust. Hvis du har spist sterke mat slik som hvitløk eller annen sterk mat er det fort gjort å få en stram ånde! Ved å starte dagen med sitronvann, og drikke sitronvann etter et måltid og du får en friskere pust. Det samme kan du gjøre hvis du har fått hvitløk, gurkemeie eller andre flekker og lukt på hendene. Du skrubber da hendene med en sitron. Sitron og havsalt kan blandes for en hånd - skrubb.


Ved forkjølelse lag deg en ekte sitron- og ingefærte:


Til en god kopp behøver du dette:


5 dl kokt vann med 20 gram ingefær i skiver. La det trekke i 8 minutter. Gi det nok et oppkok og tilsett 1 ss flytende honning og 3 ss nypresset sitronsaft.

Server teen med skiver av sitron.

Dokumentert eller ei, det hjelper :-)

Comments


bottom of page