En slik panne er ofte helt vanvittig usunn, men hvis du lager den selv med gode ingredienser behøver det slett ikke bli så ille. Jeg selv gjør noen byttetriks! Kjøttdeig byttes ut med kvernet kalkun eller kylling. Tortillachipsene jeg bruker er økologiske og laget av mais. Salsa kan kjøpes økologisk eller en kan lage selv. Litt rømme og ost på toppen hører med, men må en passe vekten så vær forsiktig med å bruke for mye da dette er er energirikt.
Du behøver dette til 3 - 4 personer følgende:
Olivenolje til steking
1 gul løk
600 gram kalkundeig eller den type kjøtt du foretrekker.
1 ss tacokrydder
1 pose økologiske tortillachips
Revet ost
1 kartong med svarte bønner
1 avokado
En god salsa
Rødløk og jalapeno hvis du ønsker
Korianderblader
1 - 2 lime delt i båter
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 180 grader
Stek løken i oljen til løken blir myk, og tilsett kjøttet du skal bruke. Brun dette og tilsett taco krydder. Du kan eventuelt kverne litt pepper over til slutt. Surr dette sammen til kjøttet er gjennomstekt, og alt er godt blandet.
Legg et bakepapir utover en stekeplate, og fordel tortillachipsene utover bakeplaten. Fordel kjøttet utover chipsene. Strø over svarte bønner som du har skylt godt på forhånd, og dryss over salsa. Et tynt lag med ost drysses over til sist. Stekes høyt i ovnen til osten har smeltet. Du kan også bruke grill element på dette. Følg med for dette går raskt. (1 - 4 minutter)
Pynt med koriander, rømme, mere salsa, maiskorn, avokado og lime!
God kose middag!
ความคิดเห็น