top of page

Ovnsbakte poteter med salvie



Ovnsbakte poteter er godt til kjøtt og kylling. Ved å tilsette friske urter får potetene et nytt særpreg. Salvie er en urt som er mye brukt på Sicilia, da sammen med pasta. En enkel kjent rett fra det området.


Urten er dog å få kjøpt året rundt i butikken her hjemme. Kanskje ikke så mye brukt, men den er verd et forsøk.


Til 5- 6 personer behøver du:

1 kg små poteter som du deler i båter

5 hvitløksfedd

Olivenolje

3 - 4 ss hakket fersk salvie

Salt og pepper


Smør en ildfast form med olivenolje

Fordel poteten i formen

Tilsett olivenolje

Dryss over salvie og legg hvitløksfeddene jevnt utover

Strø over grovkvernet havsalt og pepper


Settes inn i for varmet oven ved 200 grader, stekes i ca 40 minutter. Vend potetene under steketiden for å få en jevn farge.

bottom of page