top of page

Nydelige hjortekarbonder.


Jeg var så heldig å få noen kilo med hjortekjøtt. Kortreist og så økologisk som en kan få det. Veldig glad for en slik gave, og med rette vil den bli spist, - og deilige retter skal lages. Bilde mitt er ikke av beste kvalitet, men autentisk nok :)


Av 1 kg hjortekjøttdeig fikk jeg 10 brukbare karbonader. Vekt pr stykk mellom 120 og 150 gram. Som en grunnregel er det nok med 150 g pr porsjon når det gjelder karbonader av vilt.


Dette spedde jeg kjøttdeigen ut med:


1 kg kvernet hjortekjøtt

1 mellomstor finhakket løk

2 egg

2 ss hvetemel eller potetmel

2 ts timian

2-3 dl fløte

Kvernet salt og pepper


Slik gjør du:


Elt kjøttdeigen raskt sammen med hvetemel, timian, salt og pepper.

Elt deretter inn et og et egg.

Spe så med fløten i flere omganger til du har ønsket konsistens på kjøttdeigen. Ikke for fast og ikke for løs. Du kan bruke kjøkkenmaskin eller hendene. Videre krever viltkjøtt en god del krydder. Bruk gjerne mer om du føler for det.


Form så til karbonader og vei dem gjerne opp til 150 gram.


Stek de i godt smør til de er brunet på begge sider.


Siden det er viktig at viltkjøtt er gjennomstekt er det fint å la karbonadene trekke i en buljong etter at de er stekt.


Kok opp vann, buljong og en klunk smør. Legg karbonadene over. Senk varmen og legg på lokk. La de trekke en god stund. Da får du saftige og trygge karbonader.


Av tilbehør er det godt med ovnsbakte poteter, kokte poteter med en god saus, rosenkålpurè, hjemmelaget tyttebærsyltetøy eller syltet rødløk. Deilig å servere som en ordinær hamburger i brød også. Mulighetene er mange med vilt kjøtt. Jeg tok litt av alt da jeg ikke klarte å bestemme meg.


Håper du lar deg inspirere :)

Comments


bottom of page