Hvis du har kjøpt nøttesmør av god kvalitet på butikken så vet du at det koster noen kroner. Ved å lage det selv kan du spare noen kroner, og du vet hva det inneholder.
Du kan bruke en foodprosessor eller en blender,- begge deler går. Hvor raskt det går er avhengi motoren på redskapet.
Du behøver:
250 gram mandler
1 ts godt salt
1 ts kanel
Eventuelt 1 ss kokosolje
Du kan tilsette kardemomme eller vaniljepulver alt ettersom hva en har lyst på.
Hvis du rister mandlene i komfyren på 200 grader i 5 - 10 minutter får du et kraftigere og mørekere smør. La mandlene avkjøles før du starter prosessen.
Ta alt over i blenderen eller foodprosessoren og start på lav hastighet. Øk styrken etterhvert. Bruk en slikkepott til å dytte ned massen som vil trekke oppover i beholderen. Dette gjøres noen ganger. I en blender med kraftig motor vil prosessen ta 5 - 6 minutter.
Mandelsmør er godt på knekkebrød og digg som dip til fruktbiter.
Comments