top of page

Litt sunnere havrekjeks!




Kjeks er godt, men ofte dessverre ikke så sunt! Full av sukker og smør, og kan ligge i butikk hyllen i månedsvis. Men vi kan lage kjeksene våre selv, trikse, mikse og få et langt sunnere alternativ. I denne oppskriften har jeg i halve deigen blandet i mørk sjokolade og tranebær, og den andre halvparten får være helt ordinær. Det er smak og behag, og noe for en hver.


Til to brett behøver du følgende ingredienser:


150 g speltmel (jeg blander halvt om halvt med fin og grov mel type)

150 g lettkokte havregry

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

2 ss smeltet smør

2 ss honning

2 dl valgfri melk

1 ts kanel

Et knips med salt


Litt hakket mørk sjokolade og tranebær


Slik gjør du:


Bland mel, havregryn, bakepulver, vaniljesukker, kanel og salt i en bolle,- gjerne bruk kjøkkenmaskinen.

Smelt smøret og ha i honning og tilslutt melken. Blande dette godt sammen.

Tilsett så melkeblandingen i det tørre og la kjøkkenmaskinen få mikse det godt sammen.


Varm opp komfyren til 200 grader, og kle to bakeplate med bakepapir.


Form kjeks som tilsvarer 1 spise skje. utover en av platene. Trykk de ned, og vil du gjøre de ekstra fine og runde stikker du kjeksene ut med et glass. Ikke for tynne, men slett ikke for tykke.


Hvis du ønsker så rører du inn hakket sjokolade og eller tranebær i den resterende del av deigen. Bruk gjerne kjøkkenmaskinen til dette. Bare noen få runder i den, og det er godt blandet i deigen.


Form til kjeks og legg på neste bakeplate.


Kjeksene stekes i 10-12 minutter på over og undervarme til de er gyldne. Bruk den tiden det tar. Avkjøl på rist til de blir sprø.


Nytes til en kopp te, eller ta de med på tur. Nydelig som de er, men også god med brunost på de naturelle.

Comments


bottom of page