Brød og rundstykker er en dårlig kombinasjon når enn skal redusere karbohydratinnholdet i kosten. Litt varierende hvordan de smaker, men det finnes gode oppskrifter, og her er en av dem. De er enkle å lage, og det kan være smart å lage dobbel porsjon når en først er i gang. Gode i matpakka, og du kan bruke dem som hamburgerbrød.
Ingredienser til 6 rundstykker:
2 egg
50 gram halv - smeltet smør
2.5 dl mandelmel (du kan blende mandler i en blender til mel)
2 dl yogurt naturell eller creme fraise
1 ts salt
2 ts bakepulver
1 dl pofiber
2 ss fiberhusk
valmuefrø til å drysse på, eller sesamfrø
Slik gjør du:
Rør sammen egg og smør godt, tilsett resterende av ingrediensene. La røra fra svelle i 10 minutter slik at deigen setter seg godt.
Form 6 rundstykker på en kledd bakeplate med bakepapir. Dryss over sesamfrø.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i 20 - 30 minutter, til rundstykkene er gyldne.
Oppbevares i kjøleskap.
Comments