top of page

Knasende sunne knekkebrød!




Hjemmelagde knekkebrød er supergodt, sunt og enkelt å få til. Nå som mange er mye inne, og hjemme er det en gylden anledning til å fylle på med sunne og gode alternativer. Jeg er overbevist om at det lønner seg å ta godt vare på seg og sine når vi egentlig er litt "nede" og trues av virus og bakterier. Det er absolutt tid for å fylle på med vitaminer, mineraler - altså sunn og god mat.


I frø og kjerner er det flere B vitaminer. B1, B2, B6 og mineralene kalsium, sink og selen, samt at de er en god kilde til fiber.


Jeg har tilsatt havregryn i denne oppskriften, men en kan fint bruke mandelmel hvis en foretrekker det. Havregryn inneholder jern, sink, fosfor og vitaminene B1, B6, samt mineralet kobber, og dette er også en god kilde til fiber. Videre er havregryn godt for kolesterolet da grynet inneholder betaglukan som kan bidra til å senke et for høyt kolesterol. Alstå bare vinn, vinn !


Forvarm stekovnen til 175 grader


Du behøver dette til to stekebrett:


100 gram havregryn eller mandelmel

70 gram linfrø

50 gram sesamfrø

30 gram chiafrø

1 ts salt

1 ss fiberhusk

1 ss pofiber (ikke nødvendig) Du finner dette i den glutenfrie hylla på butikken

3 - 5 dl vann, deigen skal være passelig løs slik at den lett kan formes utover stekebrettet,- prøv deg frem


Bland alle ingredienser, og la den løse deigen hvile i ca 10 minutter- Reguler med vann hvis den blir for hard.


Formes utover to stekebrett som er kledd med bakepapir.


Rut opp etter 10 minutter i stekovnen med et pizzahjul til passe store biter.


Stekes på nest nederste rille i 25 - 30 minutter.


Håper du liker dem :-)


bottom of page