top of page

Hvilke kostholdvaner har du? Er noen av vanene vond å vende?Vårt daglige kosthold har ekstremt mye å si for vår psykiske og fysiske helse. Det er selve grunnlaget for hele vårt velbefinnende. I en jungel av dietter, og ikke minst daglige fristelser er det ikke rart at flere gir opp, og blir værende i kanskje dårlige vaner. Vaner er noe vi har med oss fra tidligere, noe vi har innlært oss selv med. Det er dermed ikke sagt at en ikke kan endre på noen av dem. Ved å bytte ut en og en mindre bra vane mot en bedre er en stykke på vei.


Vi har like god tilgang på nærende og naturlig mat som vi har tilgang på junk og prosessert mat. Det er den naturlige maten vi er ment til å spise. Mat som ikke er bearbeidet før vi selv skal lage et måltid med de råvarene vi har.


Måltider som gir oss gode proteiner, fettstoffer og litt karbohydrater. Grønnsaker og frukt som er rike på vitaminer, mineraler, antioksidanter og fiber. Maten vi spiser skal holde oss friske, sterke og mat skal forebygge sykdom. Hippokrates sa en gang for lenge siden "la din mat være din medisin, og din medisin din mat".


Jeg synes det hjelper å tenke slik, og jeg legger mye i min mat og mine måltider. Det samme gjør jeg for min familie, det er særs viktig for meg at de rundt meg har det godt.


I riktig gamle dager sanket de det de kunne finne, og de jaktet. Den populære steinalderdietten tar utgangspunkt i det prinsippet. Ren mat som kjøtt, fisk, egg, bær, frukt og grønnsaker. Mat som er naturlig for oss mennesker. En fin tanke å ta med seg selv om en ikke vil leve helt slik. Vi er forskjellig og vi tar våre egne valg,- også når det gjelder hva vi skal spise. Jeg håper du tar gode valg for deg og dine.


Som kostholdsveileder viser jeg vei, og hjelper andre til å ta bedre valg. Noen ganger er det små stepp i gangen, andre ganger større justeringer. Dietter kan være en hjelp, og i samråd med den som søker hjelp forøker vi å finne en tilpasset diett. Det hender også at det bare er en samtale og en veiledning som skal til for å finne tilbake til en allerede god livsstil. Livet svinger og maten svinger med noen ganger. Å spise eller sulte på følelser er også svært vanlig. Kanskje litt tabu, men de aller fleste gjør dette i mer eller mindre grad.


Hva med deg? Hvordan har du det med din livsstil, dine matvalg, og din helse? Tar du vare på deg? Jeg håper det, men er du ikke der du ønsker å være, kan jeg kanskje hjelpe deg et steg i riktig retning. Ofte er det ikke så mye som skal til for å endre en vane til en bedre vane <3


Du er velkommen til å ta kontakt med kjernesunn.no

Comentarios


bottom of page