top of page

Hjemmelaget tyttebærsyltetøy!

ree


Hjemmelaget tyttebærsyltetøy er superenkelt å lage og det går raskt. Jeg liker å varmebehandle bær, derfor deler jeg hvordan du får en smakfull krukke med tyttebærsyltetøy. Perfekt nå som julen nærmer seg, og mange av oss bruker tyttebær både til middager og på brødskiva.


Til 450 gram med tyttebær behøver du dette:


450 g frosne tyttebær

100 - 120 g sukker

2 ts certo pulver


Ta bitte litt vann i bunnen av en kjele, tilsett 450 g frosne tyttebær og gi bærene et forsiktig oppkok. Rør inn den mengden sukker du foretrekker og kok bær og sukker i 5 min. Skal ikke fosskoke, men rolig koking. Tilsett så 2 ts med certo pulver og kok pulveret inn, du da da et stivere og mere holdbart syltetøy.


Hell syltetøy på en krokke og sett på lokk. Obevares i kjøleskap eller du kan fint fryse syltetøyet.

Kommentarer


bottom of page