top of page

Hjemmelagede knekkebrød!



Deilige tynne, grove knekkebrød med frø og spelt er en god avveksling fra brødskiven. Til to brett behøver du følgende:


180 gram grovt speltmel

50 gram lettkokte havregryn

1 ts bakepulver

1 ts salt

50 gram gresskarkjerner

70 gram linfrø

30 gram chia frø

60 gram solsikkekjerner

2 dl kaldt vann

0,5 dl god olivenolje


Sesam og linfrø til dryss.


Fremgangsmåte:


Sett stekovnen på 200 grader varmluft.

Rør sammen speltmel, havregryn, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett de øvrige ingrediensene og rør deigen godt sammen. Den vil bli litt klissete, og det skal den være. Del så deigen i to like store deler. Kjevle hver del utover et bakepapir. Legg et bakepapir på toppen slik at deigen er i mellom papirene. Forsøk å få deigen så tynn som mulig, 3 mm er fint. Dryss over sesamfrø / linfrø og trykk frøene ned. Rut opp til ønsket størrelse på knekkebrødene, og stek dem i ovnen i 15 - 20 minutter. de skal bli gyldne og sprø. Legg knekkebrødene over på rist, avkjøl og del dem fra hverandre.





bottom of page