Deilige tynne, grove knekkebrød med frø og spelt er en god avveksling fra brødskiven. Til to brett behøver du følgende:
180 gram grovt speltmel
50 gram lettkokte havregryn
1 ts bakepulver
1 ts salt
50 gram gresskarkjerner
70 gram linfrø
30 gram chia frø
60 gram solsikkekjerner
2 dl kaldt vann
0,5 dl god olivenolje
Sesam og linfrø til dryss.
Fremgangsmåte:
Sett stekovnen på 200 grader varmluft.
Rør sammen speltmel, havregryn, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett de øvrige ingrediensene og rør deigen godt sammen. Den vil bli litt klissete, og det skal den være. Del så deigen i to like store deler. Kjevle hver del utover et bakepapir. Legg et bakepapir på toppen slik at deigen er i mellom papirene. Forsøk å få deigen så tynn som mulig, 3 mm er fint. Dryss over sesamfrø / linfrø og trykk frøene ned. Rut opp til ønsket størrelse på knekkebrødene, og stek dem i ovnen i 15 - 20 minutter. de skal bli gyldne og sprø. Legg knekkebrødene over på rist, avkjøl og del dem fra hverandre.
Comments