top of page

Er poteter sunt?Det er sommer, og det er tid for nypoteter. Vi griller, og vi lager salater og poteten er ofte et kjært tilbehør til akkurat dette. Diskusjonen om poteter er sunt eller er ingen nyhet. Med sikkerhet kan jeg si at poteter er sunnere enn både pasta og ris. Hvordan vi tilbereder poteten har svært mye å si. Pommes frites kontra en bakt eller kokt potet er helt to forskjellige ting. Jeg slår et slag for poteten, jeg tror ingen blir tykk av potet i sin opprinnelige form.

Potet er rik på fibre, Vitamin C og mineraler. Viste du at ved å koke potet, for så å avkjøle den går det meste av stivelsen over i noe som heter resistent stivelse. Det betyr at stivelsen har forandret karakter til det bedre. Resistent stivelse påvirker ikke blodsukkeret på samme vis som vanlig stivelse. De gode bakteriene i tarmen drar også nytte av resistent stivelse, og det er bra. Så ved å koke poteter for så å sette dem kaldt har du endret karakteren på potetene til det enda bedre, samt ar de vil mette enda mere.


Under 1 og 2 verdenskrig var poteter sikringskost for befolkningen. Det var mange som overlevde nettopp på grunn av poteten.


Det er lurt kjøpe nye poteter, og ikke gamle. Kjøp gjerne lokalt og økologisk. Du støtter da dem som ånder og virker for sunn lokal mat, og du sparer deg selv for unødige sprøytemidler.


Oppskrift på potetsalat til 4 personer:


700-800 g kokte og avkjølte poteter

1 stor rødløk skjært i tynne strimler

1 purre skjært i tynne runninger


Dressing:


2 dl creme fraiche

2 ss majones

1 ts sennep

Litt presset sitron

Salt og pepper


Eventuelt gressløk som er pent hakket.


Slik gjør du:


Bland alle ingredienser til dressingen godt sammen. Smak deg frem med sitron, salt og pepper. Del potetene i passe biter. Gjerne med skallet på da mesteparten av fiber og vitaminer sitter i skallet. Vend det hele sammen, og dryss gjerne over gressløk til slutt. Server til grillmat eller annet du foretrekker.
1 Comment


Takk for oppskrift på potetsalat 🙌Denne skal testes neste gang jeg skal ha potetsalat

Like
bottom of page