top of page

Eplekake!Det er tid for kortreiste norske epler, og ingenting er da bedre en å bake en deilig eplekake. Oppskriften på denne kaken er en helt ordinær eplekake oppskrift. Jeg har dog gjort noen små endringer i forhold til type mel og sukker for å gjøre kaken en smule sunnere. Dog er jo kake uansett ikke hverdagsmat, men litt kos skal man da ha.


Til en springform på 24 cm i dm eller en brødform behøver du følgende:


120 g smør

100 g rørsukker

3 egg

170 g landhvete

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

3 epler

1 ts kanel

Noen hakkede mandler


Slik gjør du:


Smøret og sukkeret røres porøst og hvitt i kjøkkenmaskinen. La maskinen jobbe lenge nok. Tilsett ett og ett egg, og jobb hvert enkelt egg godt inn smørblandingen. Bland sammen landhvete, bakepulver og vaniljesukker og sikt det deretter inn i kakedeigen. Hell deigen over i en smurt springform, du kan gjerne kle bunnen med bakepapir. Glatt deigen med slikkepotten slik at overflaten er jevn.

Vask og tørk eplene, ta ut kjernehuset og del eplene i båter. Tykkelsen på båtene avgjør du selv. Dryss over hakkede mandler og kanel. Ønsker du litt mere sukker på toppen, strør du over 1 ts med rørsukker.


Kaken stekes på nederste rille i ca 40 minutter til den er gylden og gjennomstekt. Du kan sjekke ved å ta kakepinne-testen.


Slik ble min eplekake i dag ;) Ikke helt perfekt, men god ble den. Jeg brukte 1.5 l brødform. Mandler var jeg tom for, ikke er must men det gjør seg!
Comments


bottom of page