top of page

Deilige rundstykker med emmer mel 💛




Det er straks påske og flere av oss skal ha det ekstra hyggelig rundt frokostbordet. Hjemmelagede rundstykker er da på sin selvfølgelige plass.

I denne oppskriften har jeg brukt emmer mel. En type spelt mel av den gamle sorten. Meltypen er mere næringsrik, og rundstykker og brød bakt på spelt kan være lettere å fordøye for mange. Rundstykkene blir forøvrig gode på smak.


Til et brett med rundstykker behøver du følgende:


5 dl lunket springvann

400 g siktet speltmel

250 g emmer mel

50 g solsikkekjerner

3 ss olivenolje

2 ts tørrgjær

2 ts sukker

1 ts salt

1 egg til pensling

Valmuefrø eller andre frø


Slik gjør du:


Bland de tørre ingrediensene og tilsett vann og olivenolje. Elt deigen i en kjøkkenmaskin til alt er godt blandet og deigen slipper bollen. Deigen er litt klissete, men det skal den være.


Dekk bollen med plastikk og la deigen heve i 2 timer.


Trill ut rundstykker, og vei dem gjerne. Rundt 80 g er god størrelse på rundstykker. Bruk minst mulig med mel i uttrillingen.

Legg dem på en bakeplate kledd med bakepapir. Tildekk med et rent kjøkkenklede, og la rundstykkene etterheve i en times tid.


Pensle med sammenvispet egg og dryss over frø.


Stek de midt i ovnen på 200 grader i 20-30 minutter. Følg med da hver komfyr er forskjellig.


Håper de smaker 💛

bottom of page