Det er straks påske og flere av oss skal ha det ekstra hyggelig rundt frokostbordet. Hjemmelagede rundstykker er da på sin selvfølgelige plass.
I denne oppskriften har jeg brukt emmer mel. En type spelt mel av den gamle sorten. Meltypen er mere næringsrik, og rundstykker og brød bakt på spelt kan være lettere å fordøye for mange. Rundstykkene blir forøvrig gode på smak.
Til et brett med rundstykker behøver du følgende:
5 dl lunket springvann
400 g siktet speltmel
250 g emmer mel
50 g solsikkekjerner
3 ss olivenolje
2 ts tørrgjær
2 ts sukker
1 ts salt
1 egg til pensling
Valmuefrø eller andre frø
Slik gjør du:
Bland de tørre ingrediensene og tilsett vann og olivenolje. Elt deigen i en kjøkkenmaskin til alt er godt blandet og deigen slipper bollen. Deigen er litt klissete, men det skal den være.
Dekk bollen med plastikk og la deigen heve i 2 timer.
Trill ut rundstykker, og vei dem gjerne. Rundt 80 g er god størrelse på rundstykker. Bruk minst mulig med mel i uttrillingen.
Legg dem på en bakeplate kledd med bakepapir. Tildekk med et rent kjøkkenklede, og la rundstykkene etterheve i en times tid.
Pensle med sammenvispet egg og dryss over frø.
Stek de midt i ovnen på 200 grader i 20-30 minutter. Følg med da hver komfyr er forskjellig.
Håper de smaker 💛
Comments