top of page

Bringebærsyltetøy



Bringebærsyltetøy er så supergodt, hvem liker ikke det. På nystekte vafler eller på en skalk brød. Dessverre er det ofte svært mye sukker i det vi handler i butikken, eller for den saks skyld sylter selv. Det behøver ikke være slik, og det finnes råd for å få et godt syltetøy uten raffinert sukker. Min oppskrift er uten koking, jeg bruker kun min blender.


Oppskrift:


320 gram frosne bringbær

60 - 100 ml vann

85 gram dadler

1 ts vaniljepulver

2 ss chiafrø


Slik gjør du:


Legg vann og dadler i blenderen. Pulse på lav hastighet til dadlene er oppløst i vannet, tilsett chia - frøene og pulse litt til. Ta så 1/3 av bringebærene og vanilje - pulveret og pulse sammen. Dette gjør du to ganger til. Ikke kjør blenderen på høy hastighet da det kan gjøre syltetøyet rennende. Chia - frøene gjør syltetøyet tykkere.


Oppbevares på glasskrukke med lokk i opptil en uke i kjøleskapet.


bottom of page