top of page

Bakt søtpotet



Det er helg, og vi er på vei inn i høsten. En årstid der vi trekker innover, og helt naturlig velger oss varmere og lunere mat. Naturen har ordnet det slik :-)


Søtpotet hører årstiden til. Den er ypperlig som en enkeltstående rett, eller som tilbehør til annen type mat. Med sin varme farge er den rik på betakaroten en antioksidant som blant annet gir oss en fin hud. Videre er den en god kilde til C vitamin og fiber. Å bake dem hele er den enkleste måten å tilberede dem på. Det tar noe tid, og det varierer avhenge av form og størrelse på potetene. Skal du steke flere så er det verd å tenke på. Noen må ut av ovnen først med andre ord.


Mange tror at de må pakkes inn i folie og oljes,- det behøver du ikke. Du vasker dem godt, og tørker dem med kjøkkenpapir. Du prikker dem så med en gaffel, og legger dem utover en kledd bakeplate. Sett dem så inn i en oppvarmet ovn på 200 grader. Midt i ovnen. Stekes i 60 minutter + -


De er ferdige når skallet "buer" seg, det blir lett porøst.


Ønsker deg en riktig god helg!


Wenche



bottom of page