top of page

Slik får du 600 gram grønt om dagen!


Hele 600 gram grønnsaker og frukt hver dag?


Nesten hvert femte barn mellom 9 - 16 år er overvektig i Norge. Et økende problem, og mange søker råd rundt dette. Dog er det mye en som forelder kan gjøre selv for å hjelpe sitt barn eller ungdom. En av de beste måtene en kan hjelpe er å sikre nok av frukt og grønnsaker. Det anbefales 600 gram pr dag. Det kan virke mye, men hvis vi strekker de hele 600 gram utover dagen er det ikke så vrient. Her er mine råd for å sikre nok av frukt og grønt: Frokost: En smoothie er enkelt å lage, og en sikker - stikker for mange. Fyll opp blenderen med bær, litt grønt, avokado eller banan. Hvis smaken ikke er søt nok tilsett et halvt eple eller pære. Det bruker å hjelpe. Det viktige er at en ikke benytter seg av ren juice fra kartong da den slags inneholder mye sukker. Omelett kan tilsettes paprika, løk, purre eller hva du måtte ønske. Gulrot - staver, agurk og sukkererter kan være populært. Frukt og grønnsaker kan serveres ved siden av yogurt, altså det er få begrensninger. Lunsj: Ta med grønnsaker som er vasket og delt i matpakken. Jeg bruker en egen pose til grønnsaker/ frukt til min ungdom. En frukt kan gjøre godt på tampen av skoledagen, vær raus. Salat er fint å ha med i matboksen, det er ofte populært. Middag: Deilige supper er bra. Der er ofte selve basen bare grønnsaker. Server det flere ganger pr uke. Enten til middag, eller kvelds. På vinteren varmer det ekstra, og gjør bare godt. Lettvint og det også populært. Grønnsaker som den unge liker, enten kokt, ovnsbakt eller rå. Snack: Frukt lett tilgjengelig, det samme med grønnsaker. Klarer en å fordele slik er en raskt oppe i 600 gram pr dag. Forebygger sykdom, gir metthetsfølelse og holder tarmene i orden. Altså bare vinn, vinn!


bottom of page