top of page

Middelhavskost er bra for deg


Middelhavskost er sunt


Middelhavskost er sunt. I mange år er det blitt skrevet og fortalt om hvor sunt dette kostholdet er. Nå nylig ble det igjen et opprop på sunnheten ved akkurat dette kostholdet. Videre er middelhavs - kosten kåret i flere land til den beste dietten for å gå ned i vekt. Middelhavs - kosten øker mennesket sin generelle sunnhet, og forskere har påvist at nettopp dette kostholdet er sunt for mennesker med feks hjertesykdom. Det kan hjelpe dem til å leve lengre med forbedret helse. Årsaken er enkel, og består i å spise masse av grønnsaker, bær, frukt, urter, fisk nøtter og kjerner. Olivenoljen er de raus med hver dag. Oljen skal være økologisk, ektra jomfruolje og den skal være oppbevart i en mørk glassflaske. Videre er det måtehold når det gjelder kjøtt - inntak, moderat med melkeprodukter og dårlig fettstoff som bearbeidede oljer og margarin. Noen fasit eksisterer ikke, men det finnes noen gode råd hvis du vil prøve Middelhavs - kostholdet: Spis minst 3 måltider hver dag, der det inngår grønnsaker til hvert måltid, gode proteinkilder, og gode fettstoffer. Tallerkenmodellen er viktig, og halve tallerkenen skal bestå av grønnsaker. De kan være rå, kokte eller ovnsbakte. Spis fisk av god kvalitet, og eller fiskeolje - tilskudd av god kvalitet. Proteinkilder er fisk, kylling, viltkjøtt, egg og litt melkeprodukter slik som ost. Vegetabilske proteinkilder er bønner, linser eller kikerter. Velg økologiske typer. Har du lyst til å prøve, så er det bare å begynne :-) Du er også velkommen til å ta kontakt om du ønsker en konsultasjon når det gjelder kosthold, helse og vekt.


bottom of page