top of page

Rundstykker


Rundstykker som du lager i en fei. Kjekk å ha i matboksen, til en suppe eller til frokost. Du kan fint lage dem glutenfrie.

Solmønsteret får du ved å presse en epledeler forsiktig på rundstykkene.


Enkle rundstykker

Du trenger til 8 stykk følgende:

5 dl mel, der 1 dl er lettkokte havregryn, og 1 dl er linfrø og solsikkekjerner. De 3 resterende dl bruker du på ønsket type mel, du kan fint bruke glutenfritt mel som du selv foretrekker.

1/2 pk gjær

1-2 ss smeltet smør, eller godt romtemperert

Pinsj salt

2 dl vann

Bland det tørre, og tilsett vann og smør. Rør godt sammen til en passe fast deig. Du skal ikke behøve å tilsette mere mel.

La deigen heve i ca 30 minutter.

Lag en stor pølse, og del deigen i 7 - 8 biter. Trill runde rundstykker som du legger på en kledd bakeplate. Ha litt plass i mellom hvert rundstykke. Press de noe ned, og trykk forsiktig med epledeleren over hvert rundstykke. La de etterheve 30- 40 minutter.

Pensle med egg og dryss over valmuefrø eller sesamfrø.

Stekes i ovnen på 200 - 210 grader i 10 minutter, eller til ryndstykkene har blitt gyldne.

bottom of page