Rundstykker som du lager i en fei. Kjekk å ha i matboksen, til en suppe eller til frokost. Du kan fint lage dem glutenfrie.
Solmønsteret får du ved å presse en epledeler forsiktig på rundstykkene.
Du trenger til 8 stykk følgende:
5 dl mel, der 1 dl er lettkokte havregryn, og 1 dl er linfrø og solsikkekjerner. De 3 resterende dl bruker du på ønsket type mel, du kan fint bruke glutenfritt mel som du selv foretrekker.
1/2 pk gjær
1-2 ss smeltet smør, eller godt romtemperert
Pinsj salt
2 dl vann
Bland det tørre, og tilsett vann og smør. Rør godt sammen til en passe fast deig. Du skal ikke behøve å tilsette mere mel.
La deigen heve i ca 30 minutter.
Lag en stor pølse, og del deigen i 7 - 8 biter. Trill runde rundstykker som du legger på en kledd bakeplate. Ha litt plass i mellom hvert rundstykke. Press de noe ned, og trykk forsiktig med epledeleren over hvert rundstykke. La de etterheve 30- 40 minutter.
Pensle med egg og dryss over valmuefrø eller sesamfrø.
Stekes i ovnen på 200 - 210 grader i 10 minutter, eller til ryndstykkene har blitt gyldne.