top of page

Sunnere havrekjeksIngredienser 100 g smør 85 g god lokal honning 1 ts natron 2 ss kokosblomstsukker hvis du ønsker kjeksene enda søtere 120 g sammalt speltmel 50 g kokosmasse (tørket kokosnøtt) 115 g små havregryn Noen nøtter, kakaonibs kan tilsettes i deigen. Forvarm ovnene 160 grader, og kle opp en bakeplate med bakepapir I en stor kasserolle forsiktig varm opp smøret, og honningen til det smeltet, ta bort fra platen. Tilsett de andre ingrediensene i kasserollen. Rør det godt sammen slik at deigen setter seg. Med våte hender lager du små golfballer av deigen og legger de utover stekebrettet. Press de litt ned med en våt gaffel. Bakes i ovnen i 10 - 20 minutter. Jo lengre de er i ovnen, mere sprø blir de. Ta ut av ovnen når de er blitt gylden i fargen. Avkjøles på rist, og de blir sprø mens de avkjøles.

Variasjoner Gluten og uten mel: Bruk quinoa flak i stede for havregryn og spelt mel byttes ut med mandelmel. Du må mulig justere mengdene noe, slik at deigen kan rules sammen. Melkefri: Du bruker kokosolje i stede for smør, de mister dog den klassiske smørkjeks smaken, men de blir sprø. Bruk melkefri eller raw sjokolade som smakstilsetning.

bottom of page