top of page

15 gode grunner for å spise bananerDu vil aldri se på bananer på samme måte igjen når du har oppdaget hvor mange helsefordeler de har for deg og ditt kosthold. De kan hjelpe deg mot depresjon, gjøre deg smartere, ta knekken på en hangover, beskytte mot visse typer kreft, diabetes, benskjørhet og de gjør godt for synet og øynene. Her er noen gode grunner for å spisse banan som du mulig ikke har tenkt på før. 1. Banan kan hjelpe deg med å overkomme en depresjon fordi de inneholde høye nivåer av tryptofan, et stoff som har en forbindelse til serotonin - the happy - mood hormon. 2. Spis banan før en treningsøkt, den gir riktig energi, og holder blodsukkeret stabilt. 3. Beskytter mort muskelkramper ved trening, og hjelper mot leggkramper om natten. 4. De har høyt calcium innhold som holder benstrukturen frisk. 5. Forbedre humøret, og kan redusere PMS symptomer. 6. Beskytter mot diabetes 2, styrker nervesystemet, forbedrer produksjonen av hvite blodceller,- dette pga det høye nivået av vitamin B-6. 7. Beskytter mot anemi da bananen også inneholder jern. 8. De har høyt innhold av kalium, og lavt saltinnhold, det er bra for blodtrykket og er en kilde til beskyttelse mot hjerteinfarkt og slag. 9. Bananer forbedrer fordøyelsen, og tar med seg toxiner ut fra kroppen. 10. Den er en prebiotika og stimulerer til gode tarmbakterier i magen. 11. Hjelper mot forstoppelse. 12. Er en fin ting å spise etter en «got the runs» altså omgangssyke. 13. Hjelper mot halsbrann og sure oppstøt. 14. Bananer er rik på antioksidanter og beskytter mot frie radikaler. 15. Kontrollerer blodsukkeret og kan hjelpe mot overspising mellom måltider.

Oppskrift banan smoothie:

1 banan

1/3 avokado

250 ml mandelmelk eller annen type melk du foretrekker

05. ts kanel

1 ts honning

1 ss chia frø

1 porsjon vanile proteinpulver

1 ts peanøttsmør

Is biter

Blend sammen i en bleder!


bottom of page