Bakt søtpotet er himla godt og supersunt. I følge American institute for cancer research er søtpoteten noe vi kan og bør spise med svært god samvittighet. Den er rik på vitamin A, C, E, og flere mineraler, samt fiber. Hvis den får selskap av andre fargerike grønnsaker og urter utgjør det en symfoni av sunne og sykdomsforebyggende plantestoffer. Altså vinn, vinn! Den er ikke i familie med den ordinære poteten, men en rotgrønnsak og kommer fra plantefamilen vindel. Søtpoteten kan bakes, kokes og grilles, og er blitt svært populær de siste årene.
Oktober som er #awereness er det verd å ha fokus på det som gjør oss godt, smaker godt, forebygger og leger slitne kropper etter sykdom og / med senskader.
Mat er medisin, og medisin mat! Hippokrates
Du baker søtpotet slik:
Sett ovnen på 200 grader
Skrubb, vask og tørk søtpoteten
Prikk den med en gaffel
Legg den i aliminiumsfolie som er penslet med olje og pakk den godt sammen
Inn i ovnen i 30- 40 minutter, eller til du kan stikke en kniv lett igjennom
Spis den som den er, eller fyll den med det du ønsker. Fin til kylling, fisk eller biff!