top of page

Fiskegryte med tomater og vårløk



Vi skriver oktober måneden der vi blir minnet på vår helse, og forebygging av sykdom. I dag vet vi at mat har mye å si for hvordan vi forebygger, takler sykdom og blir frisk etter sykdom. Tomater er en super sak, rik på antioksidanten lycopene som beskytter kroppens celler mot DNA skader. Fint ikke sant?

Det du trenger til en supersunn rask middag rik på vitaminer og protein er følgende:

600 gram torskefilet

2 gulrøtter

2 hele hvitløk

4 poteter delt i terninger

2 ss bøytral olje

1 boks hakkede tomater

4 dl vann

1 eple

2 ss spisskummen

1 bunt vårløk

1 dl olivenolje

1 håndfull cherry tomater

Salt & Pepper

Saften av en sitron

Varm ovnentil 200 grader

Gni fisken inn med salt

Stek gulrøtter, poteter og hvitløk i en dyp gryte i 2 minutter

Tilsett hakkede tomater, vann, revet eple og spisskummen

Kok til potetene er møre ca 10 minutter

Vend inn fisk, vårløk, olivenolje og tomater

La fisken trekke under lokk, eller 10 minutter inn i ovenen.

bottom of page