Vi skriver oktober måneden der vi blir minnet på vår helse, og forebygging av sykdom. I dag vet vi at mat har mye å si for hvordan vi forebygger, takler sykdom og blir frisk etter sykdom. Tomater er en super sak, rik på antioksidanten lycopene som beskytter kroppens celler mot DNA skader. Fint ikke sant?
Det du trenger til en supersunn rask middag rik på vitaminer og protein er følgende:
600 gram torskefilet
2 gulrøtter
2 hele hvitløk
4 poteter delt i terninger
2 ss bøytral olje
1 boks hakkede tomater
4 dl vann
1 eple
2 ss spisskummen
1 bunt vårløk
1 dl olivenolje
1 håndfull cherry tomater
Salt & Pepper
Saften av en sitron
Varm ovnentil 200 grader
Gni fisken inn med salt
Stek gulrøtter, poteter og hvitløk i en dyp gryte i 2 minutter
Tilsett hakkede tomater, vann, revet eple og spisskummen
Kok til potetene er møre ca 10 minutter
Vend inn fisk, vårløk, olivenolje og tomater
La fisken trekke under lokk, eller 10 minutter inn i ovenen.