top of page

Fornemmelse av høst


Høsten er på vei, vi trekker innover, og velger varmere mat. I butikken bugner det av grønnsaker som en enkelt kan lage deilige og sunn hverdagsmat av. I dag har jeg laget en indisk inspirert gryte, og jeg har hentet inspirasjon fra en annen kostholdsveileder. Slik sett er sosiale media en fin ting. Gryten er vegetarisk, og jeg delte med en venninne som kom på varm lunsj. Noe som er ekstra hyggelig på en vanlig onsdag. Du trenger:

2 middels store løk 3 hvitløksfedd 1 stor søtpotet 1 aubergine 1 brokkoli 1 boks hermetiske tomater 1 boks ferdige røde linser 100 gram fersk spinat 5 -7 dl vann 1 ss gurkemeie Pepper Salt Chili etter smak og behag Slik gjør du: Rens og skjær

løk og hvitløk fint Rens søtpoteten og del den i fine terninger Vask auberginen og del den i tilsvarende terninger som søtpoteten Skyll linsene Del og rens brokkolien i små buketter, stilken renses og skjæres tynt (bruker alt) Fres løk og hvitløk sammen med krydder i olivenolje til det blir mykt og blankt Tilsett vann, søtpotet, aubergine, hermetiske tomater og linser. La det koke til grønnsakene er møre, men tilsett til sist brokkolien og spinat, - kok så til brokkolien er mør. (5 minutter) Spises som den er, eller som tilbehør til noe annet :-)bottom of page