top of page

Bondens blomkålsuppe


Bondens blomkålsuppe

I dag slår jeg et slag for blomkålen og bøndene. Bøndene strever med å få solgt unna enorme mengder med fersk blomkål på grunn av det varme været vi har hatt i sommer. Dermed står store mengder i fare for å bli kastet, og bøndene mister verdifull inntjening. Det kan vi hjelpe dem med å unngå, og vi unngår tonnevis med matsvinn. Kjøp en blomkål eller to til helgen. Blomkålen kan være litt kjedelig ved første øyekast, men denne grønnsaken er en super - grønnsak. Den er svært rik på Vitamin C, Kalsium, Kalium og magnesium. Videre er den fin for fordøyelsen da den er en kilde til fiber. Blomkål er som kjent kreftforebyggende. Plantestoffene glukosinolater og tiocyanater er det som sørger for den effekten. Vinn, vinn!


Oppskrift på bondens blomkålsuppe: 1 hode blomkål deles i små buketter 3 - 4 gulrøtter som du kutter i små terninger 1 liten løk skjæres fint Vårløk 1 grønnsaks buljongterning

8 - 10 dl vann,- du regulerer selv 1 beger fiskeboller Mat fløte Jevning hvis ønskelig: 1 dl melk 1 ss spelt eller hvetemel Ristes sammen, og tilsettes suppen for mer kremete konsistens. Varm litt olivenolje i en gryte, og tilsett, løk og gulrøtter. Fres det forsiktig til det blir blankt og mykt. Tilsett 8- 10 dl vann og buljong,- og la det småkoke noen minutter før du tilsetter blomkålbukettene, og småkok til blomkålen er mør. Vil du ha jevning i suppen tilsetter du den nå. Mat fløte tilsettes. Jeg brukte fiskeboller i denne varianten, og de tilsettes og trekkes noen minutter til slutt. Dryss over vårløk og la suppen trekke. Krydder forslag: Salt & Pepper Karry Gurkemeie Gurkemeien gir lite smak, setter fin farge, og har en ekstra helsegevinst. Bruk den :-) Slik ble min blomkålsuppe! Skulle hatt små fiskeboller, men de er gått ut av produksjon kunne fiskeforhandleren fortelle.

God lunsj eller middag :-)


bottom of page