top of page

Vårlig kålsalat


Vårlig kålsalat some er fri for melkeprodukter og sukker!

Kålen som kan være litt kjedelig, er egentlig supermat for de fleste av oss. Tilfører viktige næringsstoffer og er god for tarmfloraen. Salaten passer til kylling, kjøtt og til fiskekarbonaden. Ypperlig til grillsesongen når den kommer.


Yogurt dressing: 2 ss olivenolje 3 ss sennep 1 ss sitron juice 1- 2 dl kaldt vann 1 ss honning ca 1 dl mandler som har vært bløtlagt i vann, helst natten over 1-2 dl cashew nøtter eller kokosnøttbiter

Kålsalat (cole slow) 1/2 hode rød kål 1/2 hode hvit kål 2 gulrøtter 2 stilker med vårløk 1 bunt persille 0.5 dl solsikkefrø Salt & Pepper

Blend alle ingrediensene til dressingen i en blender. Smak til med salt & pepper, og juster konsistensen med vann, alt etter som hvor løs du vil ha den. Den skal være ganske løs. Riv alle grønnsaken i tynne strimler, og bland grønnsakene godt. Kutt vårløken og persillen i små biter, og bland de inn i kålsalaten. Bland dressingen og salat godt sammen. Bruk gjerne hendene.

Server :-)


bottom of page