top of page

Pekan kake



Jeg har brukt sukrin gold og glutenfritt mel for å få en sunnere vri. Smaken er nydelig og lukten av kanel brer om seg. Ungdommen i huset kommer snikende inn på kjøkkenet, og vil gjerne smake. Det lover bra! Nydelig med ekte smør, bringebær og noen foretrekker salt karamell til denne type kake. Den kan med fordel tilsettes frosne bær før steking. Utgangspunktet er sunnere, hva du legger til etterpå er opp til deg :-)

Du trenger:

3 modne bananer

100 gram meieri smør

3 egg

3 dl glutenfritt mel

2 dl mandel, havregryn eller kokosmel (du kan med fordel blande forskjellige typer mel)

1 dl sukrin gold

2 ts bakepulver

1 ts salt

2 ts kanel

Hakkede pekan nøtter, eventuelt frosne bringebær/blåbær så mye som du ønsker

Rør sammen sukrin gold og smør

Tilsett eggene

Rør inn mel, bakepulver og krydder

Tilsett bananer og rør godt inn

Nøtter og bær tilsettes forsiktig

Ha røren over i en brødform, og pynt med pekan nøtter på toppen.

Stekes ved 180 grader i ca 45 minutter

(Speltmel kan brukes i stede for glutenfritt mel)


bottom of page