top of page

Sylta rødløk!Sylta rødløk er raskt og svært enkelt å lage, og det smaker utrolig godt. Det er et nemt tilbehør som kan heve et hvilket som helst måltid. Syltelaken kalles 1-2-3, fordi fremgangsmåten er følgende: 1del vann, 1 del sukrin+ og 3 deler vann. Sylta rødløk: 1 dl eddik - vanlig 7% eller eplecidereddik 1 dl sukrin+ 3 dl vann 4 mellomstore rødløker Kok opp eddik, sukrin+ og vann. Skru av varmen, og legg oppi rødløk i skiver, ta så lokk på kjelen. La det kjøle seg ned, og ligge i kjelen i 2-3 timer, før du heller alt over i et tett

glass. Oppbevares i kjøleskap. For ekstra smak kan laken piffes opp med laurbærblad, ingefær eller hel sort pepper. Rødløken kan brukes til alt. Til rødt og hvitt kjøtt,- rød og hvit fisk, som tilbehør til pålegg, på koldtbordet og listen fortsetter. Får du sansen og smaken er mulighetene mange.

Bilde: "Bama"

bottom of page