top of page

Gyldne ovnsbakte rotgrønnsaker


Høst - sesongen er her enda, og det er også lysten på varme og tette matvarer. På denne tiden av året er det perfekt for storslåtte supper og gryter, men også enkle sene aften - måltider. Dette kan lett få oss til å drømme om raffinerte karbohydrat- retter som er mindre heldig for oss. Derfor vil jeg gi deg et enkelt sunt alternativ som jeg bruker ofte.


Oppskrift:

500 gram gyldne beter

500 gram neper

500 gram rød løk

500 gram økologiske gulrøtter

5 ss extra virgin oliven olje

1 ts havsalt

1ts chili krydder

1 ts turmeric / gurkemeie krydder

! ts paprika krydder

Kvernet pepper

Rens og del grønnsakene i ønsket like deler

Bland krydder med olivenoljen

Legg grønnsakene på en kledd bakeplate eller i en ildfast form

Strø oljeblandingen over grønnsakene

Stekes i ovnen ved 180 grader til betene er møre og løken forsiktig gylden

Ca 30 - 40 minutter

(Du kan selvfølgelig bruke flere typer rotgrønnsaker en de foreslåtte)

bottom of page