Høst - sesongen er her enda, og det er også lysten på varme og tette matvarer. På denne tiden av året er det perfekt for storslåtte supper og gryter, men også enkle sene aften - måltider. Dette kan lett få oss til å drømme om raffinerte karbohydrat- retter som er mindre heldig for oss. Derfor vil jeg gi deg et enkelt sunt alternativ som jeg bruker ofte.
Oppskrift:
500 gram gyldne beter
500 gram neper
500 gram rød løk
500 gram økologiske gulrøtter
5 ss extra virgin oliven olje
1 ts havsalt
1ts chili krydder
1 ts turmeric / gurkemeie krydder
! ts paprika krydder
Kvernet pepper
Rens og del grønnsakene i ønsket like deler
Bland krydder med olivenoljen
Legg grønnsakene på en kledd bakeplate eller i en ildfast form
Strø oljeblandingen over grønnsakene
Stekes i ovnen ved 180 grader til betene er møre og løken forsiktig gylden
Ca 30 - 40 minutter
(Du kan selvfølgelig bruke flere typer rotgrønnsaker en de foreslåtte)