top of page

Glutenfritt brød uten gjær og mel


Glutenfritt brød uten gjær, egg og mel! 2.5dl solsikkekjerner 1.5 dl linfrø 1.5 dl hakkede mandler eller hassel nøtter 3.5 dl lettkokte glutenfrie havregryn 2 ss chia frø 4 ss fiberhusk 1 ss honning 4 ss kokosolje uten smak 3.5 dl vann Eventuelt litt salt, andre frø eller noen goji bær Slik gjør du 1. Bland alt det tørre sammen 2. Smelt kokosoljen og visp den godt sammen med honning og vann 3. Hell over de tørre ingrediensene og rør godt sammen 4. Hell deigen over i en brødform og jevn brødet med en slikkepott 5. La det hvile i 3 timer, i rom temperatur 6. Sett stekovnen på 175 grader 7. Bak brødet i 25 minutter, ta så brødet ut av formen og stek det opp ned på rist i 30-40 minutter til. Følg med, det skal ha en gylden lys brun farge. En hul lyd når du «kakker» på brødet. 8. La det avkjøles helt før du skjærer i brødet.bottom of page