top of page

Food that fight cancer


Vi skriver oktober og det er rosa måned. I den anledning vil jeg dele oppskrifter, tips og råd for å forebygge sykdom. Hippocrates sa "la din mat være din medisin, og din medisin din mat" Naturens spiskammer har gitt oss overflod på mat som vi behøver hver dag for å holde oss friske. Først ute er søtpotetsuppe med krydder og urter. Søtpoteten er rik på antioksidanten betakaroten, fiber, folat, vitamin B, C og E, kalium og sporstoffet kobber. En immun - booster som smaker fortreffelig. Søtpoteten er ikke en potet eller grønnsak, men en plante. Den er opprinnelig fra Sør - Amerika, vokser hele året og dermed har vi tilgang på den året igjennom. Likevel er den mulig best om høsten og vinteren. Noe høy på karbohydrater, men næringsinnholdet veier opp for det. Som suppe blir den kremete, og den er god å blande med andre grønnsaker.


Oppskrift:

3 ss olivenolje

1 gul løk - skjært i tynne skiver

3 hvitløksfedd - knust

2 - 3 søtpoteter - delt i små terninger

1.5 l kraft av kylling eller grønnsaker

1 ss gurkemeiepulver

salt og pepper

Kokosmelk - kun litt da søtpoteten har en nydelig smak i seg selv

Fres løk og hvitløk forsiktig i olivenoljen

Tilsett krydder og de delte søtpotetene

Hell over kraften og la det koke til alt er mørt

Blend suppen med en stavmikser eller la blenderen gjøre jobben

Smak til med kokosmelk hvis du ønsker

Server med urter du selv foretrekker


bottom of page