top of page

Høst!


Høsten er her og naturen trekker seg sammen og går innover. Det blir tørrere og kaldere. Hva kan vi gjøre selv for å forebygge tørrhet som oppstår på vår egen hud i tiden fremover, og hvordan beskytte oss mot kulden som venter oss. Ved en detox - livsstil bruker vi nå milde krydder, varmere mat og drikke. Dette gjør vi for å kompensere mot den utvendige kulden. Mat som ofte er anbefalt er havre, hirse, gulrøtter, blomkål, oksekjøtt og lam. Krydder som hvitløk, kanel og chilli, ingefær og løk for å stimulere sirkulasjon, og for å få opp motstandskraften vi selv besitter. Dette er noen eksempler på egnet mat.

Te som er mildt krydret slik som rooibos te er fint. Gjerne søtet med lokal honning eller manuka honning. Honning er et prebiotikum som mater de gode bakteriene i kroppen. Honning har mange flere helseegenskaper, så en liten skje hver dag gjør godt.


Rooibos te er mild krydret og den har en brunrød farge. Teplanten kommer fra Sør - Afrika, og det sies at det er blitt deres nasjonaldrikk, Den er rik på antioksidanter, mineraler spesielt jern, magnesium og kalium. Den inneholder hverken koffein eller teofyllin som er de sentralstimulerende stoffene i kaffe og te.

Rooibos får man kjøpt i helsekost eller hos en te forhandler.


bottom of page