top of page

Lakrisrot-kuler!


Høsten er på vei og for mange betyr det turer i skog og mark. Klasseturer, jakt og mosjonsløp. Kroppen trenger energi, og mange vil ha noe godis i sekken. Det trenger ikke være en ordinær sjokolade eller en kake. Naturen selv byr på godsakene i rå utgave, og de må vi benytte oss av. Gir oss verdifull næring og byggeklosser. Lakris er et spiselig stoff som trekkes ut av roten av lakrisplanten. Planten har blitt brukt i naturlegemidler i lange tider. Da spesielt som slimløsende midler mot hoste og katarr i øvre luftveier. Den er søt på smak og kommer fra det greske navnet glykyrrhiza som betyr søt rot. Oppskrift på godis kulene: 1 dl cashew nøtter 1/2 dl godji bær 7 dadler 1- 2 ts hav salt 1 ss lakrisrot pulver Kjør alle ingrediensene i en blender eller food prosessor til du får en jevn masse. Ta massen ut på bordet og form små eller store kuler. Trill dem i lakrisrot pulver. Settes så inn i fryseren eller i kjøleskapet i en times tid. Taes så ut og de kan med fordel trilles en runde til i lakrisrot pulveret.bottom of page