Vi er på tampen av sommeren og det er lov å snuse på varmere smaker i maten vi lager. Denne suppen er en kombinasjon av forskjellige grønnsaker, og sommersquashen er med. Ved å ovnsbake grønnsakene først får de en fin dybde, tilsette varme krydder, for så å småkoke i kraft. Det gir den et høstlig preg. Den toppes med kjerner og frø som er ristet på stekepannen eller i komfyren. Kjerner og frø er er rike på mineralet sink.
Oppskrift til 4 personer:
1 blomkål delt i fine små buketter
1 squash delt i små kuber
1 stor gulrot delt i små kuber
6 hvitløksfedd
2 ss olivenolje
1 ts spisskummen
1 ts chilipulver
5 dl kraft av grønnsaker eller okse
2 ss tomatpuré
2 ss presset sitron
1 ss raspet ingefær
Topping:
Ristede kjerner og frø
Spre de delte grønnsakene utover en bakeplate kledd med bakepapir
Dryss over olivenolje
Bak grønnsakene i komfyren ved 240 grader i 20 - 30 minutter. De skal ikke bli brent, men det gjør ingenting om noe får litt farge
Ta så ut hvitløksfeddene og mos de i en gryte sammen med olivenolje. Tilsett så krydder og tomatpuré
Grønnsakene tilsettes gryten sammen med kraften. La det småkoke i 10 minutter slik at alle smakene samler seg. Server i dyp tallerken med ristede kjerner, frø og frisk koriander.