top of page

Ovnsbakt grønnsaksuppe med ristede kjerner og frø


Vi er på tampen av sommeren og det er lov å snuse på varmere smaker i maten vi lager. Denne suppen er en kombinasjon av forskjellige grønnsaker, og sommersquashen er med. Ved å ovnsbake grønnsakene først får de en fin dybde, tilsette varme krydder, for så å småkoke i kraft. Det gir den et høstlig preg. Den toppes med kjerner og frø som er ristet på stekepannen eller i komfyren. Kjerner og frø er er rike på mineralet sink.


Oppskrift til 4 personer:

1 blomkål delt i fine små buketter

1 squash delt i små kuber

1 stor gulrot delt i små kuber

6 hvitløksfedd

2 ss olivenolje

1 ts spisskummen

1 ts chilipulver

5 dl kraft av grønnsaker eller okse

2 ss tomatpuré

2 ss presset sitron

1 ss raspet ingefær

Topping:

Ristede kjerner og frø

Spre de delte grønnsakene utover en bakeplate kledd med bakepapir

Dryss over olivenolje

Bak grønnsakene i komfyren ved 240 grader i 20 - 30 minutter. De skal ikke bli brent, men det gjør ingenting om noe får litt farge

Ta så ut hvitløksfeddene og mos de i en gryte sammen med olivenolje. Tilsett så krydder og tomatpuré

Grønnsakene tilsettes gryten sammen med kraften. La det småkoke i 10 minutter slik at alle smakene samler seg. Server i dyp tallerken med ristede kjerner, frø og frisk koriander.

bottom of page