top of page

Squash


Super grønnsaken squash er i sesong nå! Squash er en relativ ny grønnsak i Norge, og mange er undre nok på hva man skal bruke den til. Den er en allrounder og kan brukes til så mangt. Den kan grilles, fin i supper og salater, og som grønnsak pasta. Den er fra amerika opprinnelig, og den hørte til «de tre søstre» sammen med mais og bønner. Svært rik på antioksidantene lutein og zeaxantin som sitter spesielt i skallet. Den er lav på karbohydrater, og den inneholder også pektin. Pektin er et vannløselig fiber som har mange positive egenskaper. Blant annet stabiliserer det blodsukkeret. Egenskapene til squash er: Høyt innhold av vitaminene C, B2, B6 og folat. Mineralene er molybden, mangan og kalium. Betennelsesdempende, bedre fordøyelsen og påvirker bakteriefloraen. (frøene) Den er en varmende grønnsak, og studier indikerer en effekt på kreft. Vinter squash (den gule) inneholder mye mer A vitamin enn den grønne. I min 21 dager s detox guide har jeg oppskrift på squash pasta med tomatsaus. Den er som følgende: 3 squash 1 boks hakkede tomater 2 ss soltørket tomat 1 daddel 1 ts kvalitets salt Du trenger en spiralizer Lag squash nudler med spiralizeren Bland de andre ingrediensene i en blender eller food processor Kok opp squash nudlene i i vann, kun1- 2 minutt Varm opp tomatsausen


Spiralizer

Hvis du vil kjøpe min 21 dagers detoxguide og bli med i min kjernesunne detoxklubb er du velkommen. Det er sommer og du kan få bli med for 149 kroner. Du vil da lære mer om detox, ernæring og få rådgivning inne i vår facebook gruppe. Guiden er en pdf bok, og du kan også få tilsendt detox guiden i posten for et mindre gebyr. Du er fri til å ta kontakt.bottom of page