top of page

Byttetriks!


Jeg vil gjerne gi deg deg noen fine tips om hvordan bytte ut vanlige hverdagsmat, mot et enda sunnere og blidere alternativ. Om du er dreven i sunt kosthold, eller helt ny så er det bestandig greit med en påminnelse. Vi drevne blir aldri lei, og de nyfikne skal få lov å spørre og være nysgjerrig :-)


Så la oss starte i det små!

1. Bytt ut peanøttsmøret med Tahini. Tahini er smør laget på sesamfrø. Så hvordan bruke det? Smøres

Smøres på en skive, som en dip til grønnsaker, eller tilsettes i smoothies.

Tahini er rik på riktig type fett, proteiner og den er ladet med mineraler slik som kalsium, jern og den bugner av mineraler. Ekstra bonus,- svært få reagerer allergisk på sesamfrø.

2. Avokado byttes mot majones og smør. Mos eller skiv den og bre den utover en skive. Sammen i en salat, eller som en avokadokrem i salater, inni sandwiches,- mulighetene er mange. Hvorfor? Ikke aller er ment for majones :-) eller bare ønsker mere av sunt fett og vitamin E inn i kostholdet. This is the way to go!


3. Grønne leaf? Ja... Bland inn sammen med isbergen, i smoothies, sandwiches, wrap osv. Hvis du er helt ny på grønt krutt, prøv deg frem. Leaf er rike på vitamin K, E, A, C og B, mineraler og fiber. Isbergen vår skal selvfølgelig fortsette å være med, den er rik på vann og den er crunchy.

4. Quinoa istede for ris. Den er rik på protein og fiber. Finnes som hvit, svart og rød. Smak og behag,- og for noen pris. Så hva er det med quinoa? Du holder sulten unna vei og blodsukkeret forblir stabilt. Vinn, vinn!!

5. Kokos/mandelmelk - ut med kumelka! Plantemelk brukes i smoothies, supper eller den fettrike kokosmelken kan godt piskes til en deilig krem. Tilsett da gjerne noen steviadråper,- sammen friske bær og nøtter.

6. Til sist... Sjokolade :-)

Mørk sjokolade tar plassen til melkesjokoladen. Fordi den er en antioksidantbombe, er svært naturlig og lite prosessert <3 Enjoy!bottom of page