top of page

Sommer, jordbær og kaker


Jordbær er i sesong og de skal vi nyte. Kan en lage kake eller muffins uten sukker og mel? Ja det kan man. Her er oppskrift på jordbærmuffins.

Jorbær er svært rik på C- vitamin og folat. Av mineraler er bæret rik på mangan og kalium. Antioksidanter med flere flavonider. Det sies at den er blodsukkerstabiliserende, gunstig ved leddgikt, hemmer kreftutvikling og er bra for hjertet.


Oppskrift jordbærmuffins:

3 ss smeltet godt smør (økologisk)

2 egg

4 ts stevia

4 dråper vanilje essens

2,5 dl mandelmel

4 ss bokhvetemel

1 ts bakepulver

Et knippe salt

1,5 dl mandelmelk

2,5 dl jorbær skåret i tynne skiver

(Du kan tilsette 20 gram nøytralt proteinpulver for å få en mere matmuffins)

Du gjør så:

Forvarm ovnen på 180 grader

Visp smeltet smør og stevia sammen, tilsett eggene, vanilje essens og visp godt

Tilsett mandelmel bokhvetemel, salt og bakepulver. Rør godt sammen med en slikkepott. Tilsett så mandelmelk og jorbærnene,- reserver noen bær til topping.

Ta røren over i muffinsformer, ca halvfull,- topp med noen jordbær.

Stekes i ca 20 minutter.


bottom of page