Tykkere knekkebrød laget av kjerner, er gode som snack og som alternativ til brød.
De er mineralrike og har gode fettsyrer, samt at de metter godt.
Oppskrift kjernebrød:
3 dl mandelmelk
3 dl hele linfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø
3 ss smeltet kokosolje uten smak
5 dl vann
havsalt og sesamfrø til topping
Sett stekovnen på 150 grader. Bland alle ingrediensene, og hell kokosoljen over dem.
Kok opp vannet, og rør inn det tørre, tilsett ønsket mengde salt. Ha deigen på en kledd bakeplate, og bre den utover i et jevnt lag. Dryss over havsalt og sesamfrø.
Sett bakeplaten i nedre del av ovnen, og stek kjernebrødene i 1-1,5 timer. Åpne ovnsdøren noen ganger for å lufte under stekingen.
Oppskrift avokadokrem:
1 avokado
Litt presset sitronsaft
Havsalt
1 presset hvitløksfedd
1ts smeltet kokosolje uten smak
Ha avokadokjøttet i en blender, og press sitronsaften over. Hell i smeltet kokosolje, og tilsett salt. Kjør det sammen til en glatt krem.
Smøres på kjernebrødene.