top of page

Nepe og blomkålsuppeNeper er i sesong, og de første i sesongen er best på smak. Det er en gammel rotfrukt som spilte en viktig rolle i det norske kosthold før potetens tid. Neper er rike på kostfiber, vitamin C og og B - vitaminet forlat. Svært fattig på energi. De kan spises rå og de kan varmebehandles lett. I kombinasjon med blomkål blir det en mild sommerlig smak og utmerket som suppe.

Oppskrift på nepe og blomkålsuppe fra min 21 dagers detox guide:

2 ss olivenolje

1blomkål

2 runde neper

1 løk

2 knuste hvitløks fedd

3 stilker selleri

1 ss knust ingefær, kuttet smått

1 håndfull persille

1 ts sjøsalt (kvalitetssalt)

1 ts kvernet pepper

7 - 9 dl kyllingkraft

Eventuelt litt kokosmelk fra boks (ikke lettvariant)

Varm oljen i en panne og tilsett løk, hvitløk og selleri. La det surre til det blir blankt og mykt. Tilsett neper og blomkål buketter,- og la det surre med. Pass på slik at det ikke blir brent. Tilsett ingefær, salt og pepper, og litt av persillen. Hell over kyllingkraft og la det småkoke i 20 minutter. Dryss over persille ved servering.

Spises som den er og man kan tilsette noe bacon / skinke som er stekt i ovnen hvis man ønsker det.


bottom of page