Neper er i sesong, og de første i sesongen er best på smak. Det er en gammel rotfrukt som spilte en viktig rolle i det norske kosthold før potetens tid. Neper er rike på kostfiber, vitamin C og og B - vitaminet forlat. Svært fattig på energi. De kan spises rå og de kan varmebehandles lett. I kombinasjon med blomkål blir det en mild sommerlig smak og utmerket som suppe.
Oppskrift på nepe og blomkålsuppe fra min 21 dagers detox guide:
2 ss olivenolje
1blomkål
2 runde neper
1 løk
2 knuste hvitløks fedd
3 stilker selleri
1 ss knust ingefær, kuttet smått
1 håndfull persille
1 ts sjøsalt (kvalitetssalt)
1 ts kvernet pepper
7 - 9 dl kyllingkraft
Eventuelt litt kokosmelk fra boks (ikke lettvariant)
Varm oljen i en panne og tilsett løk, hvitløk og selleri. La det surre til det blir blankt og mykt. Tilsett neper og blomkål buketter,- og la det surre med. Pass på slik at det ikke blir brent. Tilsett ingefær, salt og pepper, og litt av persillen. Hell over kyllingkraft og la det småkoke i 20 minutter. Dryss over persille ved servering.
Spises som den er og man kan tilsette noe bacon / skinke som er stekt i ovnen hvis man ønsker det.