top of page

RamsløkRamsløk er en av naturens gull planter, og den tilhører lilje familien. som plante. Den er lik hviløk i smak, og som bruksområde. Vikingens hvitløk blir den ofte kalt. I Norge finnes den langs kysten, i Sverige finnes den som godt som ikke. Den blomstrer i mai og juni og er en av sommerens vitamin bomber. Som medisin plante er den brukt mot revmatiske lidelser, astma og høyt blodtrykk. Den sveitiske naturlegen Künzle roste ramsløken for sin detox effekt. Han mente den renset kroppen i sin helhet. I folkehelsa er ramsløk kjent som blodrensende, kolesterolsenkende og den er en sterk antioksidant pga sin grønne farge, den renser mage, tarm og blod. Dermed en detox plante, som støtter kroppens funksjoner.

Bruksområder: I bakst, salater og som dressing,- da som pesto variant.

Pesto:

40 gram ramsløk

20 gram ristede hasselnøtter (finhakket)

20 gram parmesan

Mandolsalt

Pepper

Frisk sitronjuice

Blend alt sammen, og fyll på en ren glasskrukke


bottom of page