top of page

Knasende sprø agurk tomat salat


Agurk og tomat er sommerens grønnsaker som vi kan nyte godt av. De er i sesong, og dermed ment for at vi skal spise ekstra av dem nå. Rike på vann noe som gjør godt på en varm sommerdag. Ladet med vitaminer og mineraler er det bare å fylle opp tallerkenen. Agurk er rik på vitamin K, vitamin C og magnesium. Tomat er en antioksidant - bombe og antioksidanter beskytter kroppens celler mot frie radikaler. Dette blandet sammen med friske urter og andre grønnsaker har man en god vegetarsalat, eller som tilbehør til kjøtt, kylling eller fisk.


Oppskrift på agurk - tomat salat

Du trenger:

1 beger cherry tomater

1 stor økologisk agurk

1 økologisk grønt eple

1/2 rød løk

1 kopp med edamame bønner

1 fedd hvitløk

1 dl extra virgin oliven olje

Det du ønsker av friske urter i denne er dill godt om du ønsker å servere den til fisk, ellers er det bare fantasien som setter begrensninger

1 ts salt og nykvernet pepper

Skjær alt i fine deler og bland godt.


bottom of page