top of page

Den beste maten for sunt hår og neglerVi jenter bruker spesielt mye tid og penger på hår og negler. Håret utsettes for farging, bleking, føning og retting...... listen er lang,- og det samme gjør vi med våre negler. Akryl extension, gelelakk og den ordinære neglelakk med tilhørende fjerner. Alt dette for å se flottere ut. Men kan håret og neglene fortelle oss noe om hvordan det står til med vårt skjønne indre velbefinnende? Et lite hint om vi får nok vitaminer, mineraler, proteiner og sunt fett? Ja i en liten skala så kan det nok det.

I dag får du noen tips som kan forbedre håret og neglene, så gjør klar handlelisten din, og tilfør disse plantebaserte matvarene og se om du kan merke en forskjell etter en tid!

Mandler: Mandler er rike på planteprotein, men også ladet med vitaminet biotin. Et viktig lite vitamin. Mandlene er også en god kilde til E vitamin og magnesium. Alt dette er godsaker for hår og negler. Spis hele mandler, mandelsmør og bruk mandelmel i matlagning.

Blåbær: Disse små blå skjønnhetene er en av våre rike antioksidanter. De beskytter oss mot frie radikaler, og de har titt og ofte blitt anbefalt for skjørt hår og negler. De er en fin kilde til vitamin E, C og folat. Nydelig å spise som de er og de frosne er like sunne.

Papaya: En C vitaminbombe som beskytter hår og negler mot å brekke. Tilfør papaya i fruktsalaten, smoothien eller juice den.

Linfrø: Disse små frøene er rike på omega 3. De gir fukt og glød til hårmanken og neglene. Andre fine kilder til omega 3 er chia frø og valnøtter. Knekkebrød laget på kjerner er supert, samt at frøene kan drysses over salat og de kan puttes i en smoothie. Bare 2 ss pr. dag er nok til et helt dagsbehov.

Søtpotet: Denne oragne rotfrukten hinter om et høyt innhold av betakaroten. Få denne rotfrukten inn regelmessig inn i kostholdet og håret, huden og neglene vil takke deg. Gulrøtter, mango, grønnkål og spinat er også flotte kilder til betakaroten. Under den grønne klorfyll rike faregen til grønnkål og spinat skjuler det seg en orange betakaroten farge :-)

Sesamfrø: Frøene er rike på mineralet sink. Sink er viktig ikke bare for sterke negler og hår, men også for veksten. Til og med øyevippene vil bli glad for en dose sink. Sesamfrøene er en av våre rikeste kilder. Hakk i hel kommer gresskarfrø, linser, kikerter og cashew nøtter. Bruk dem.


bottom of page