Søtpotet har vi importert fra Amerika. Dt er egentlig ikke en potet men tilhører en annen plantefamilie. Den er naturens sterkeste kilde til betakaroten. Den kan tilberedes som vanlig poteter, men trenger en dose fett for å få fult utbytte av næringsstoffene. Karbohydratinnholdet er ganske likt som i vanlig potet, men på tross av det har man funnet en bemerkelsesverdig effekt på blodsukker. Forskere mener at det har sammenheng med hormonet adiponektin som har en reguleringseffekt på insulin. Søtpotet øker nivået av adiponektin i blodet.
Noen egenskaper ved søtpotet:
Rik på betakaroten
Full av mineraler
Kraftig antioksidanteffekt
Stabiliserer blodsukkeret
God for fordøyelsen
Et godt proteininnhold
Bakt søtpotet:
Vask potetenog tørk den med kjøkkenpapir
Stikk den med en gaffel, slik at du får små hull i den
Stek den i stekovn ved 200 grader i ca en time
Del den på langs og fyll den med det du ønsker, og gratiner hvis du trenger det