top of page

Søte poteter = Søtpotet


Søtpotet har vi importert fra Amerika. Dt er egentlig ikke en potet men tilhører en annen plantefamilie. Den er naturens sterkeste kilde til betakaroten. Den kan tilberedes som vanlig poteter, men trenger en dose fett for å få fult utbytte av næringsstoffene. Karbohydratinnholdet er ganske likt som i vanlig potet, men på tross av det har man funnet en bemerkelsesverdig effekt på blodsukker. Forskere mener at det har sammenheng med hormonet adiponektin som har en reguleringseffekt på insulin. Søtpotet øker nivået av adiponektin i blodet.

Noen egenskaper ved søtpotet:

Rik på betakaroten

Full av mineraler

Kraftig antioksidanteffekt

Stabiliserer blodsukkeret

God for fordøyelsen

Et godt proteininnhold

Bakt søtpotet:

Vask potetenog tørk den med kjøkkenpapir

Stikk den med en gaffel, slik at du får små hull i den

Stek den i stekovn ved 200 grader i ca en time

Del den på langs og fyll den med det du ønsker, og gratiner hvis du trenger detbottom of page