top of page

Bringebær


Hva er det med bringebær som er så særegent? Bæret er et populært hagebær, det er viltvoksende mange steder i skog og kulturlandskap. De vokser nesten som ugress, men gode er de.

Det som er spesielt med bringbæret er de mange helsefordelenne det gir. De er lave på sukker og karbohydrater, det er gunstig for de som må tenke på det. Helsefordelene er er følgende: reduserer inflammasjon i kroppen, forbedrer minnet, holder blodsukkeret stabilt, hjelper hjertehelsen og reduserer risikoen og forebygger kreft. I folkemedisinen er te av bringbærblader brukt de siste månende av svangerskap for å lette fødselen. Likevel brukes de mest som hele bær til desserter og kaker, og som syltetøy.

Vi slår et slag for en ren bringebærsmoothie:

2 dl bringebær

1 dl kokos eller mandelmelk

litt vann (reguler konsistens selv)

Litt vaniljepulver eller steviadråper som søtningbottom of page