top of page

Nøttebar med matcha og mørk sjokolade


Hvem liker ikke sjokolade og en såkalt "sweet treat" Disse sjokoladerutene er perfekt til en kopp kaffe, te eller som energipåfyll etter trening. Man trenger ikke store biten da de er mektig på smak og innhold. De er sukker og uten glutenfri.

Du trenger følgende ingredienser:

For nøttebunnen:

3 dl nøttemiks - mandler, cashew og pekan (velg de du liker, eller du kan kjøpe en ferdig nøttemiks)

2 ss råkakao pulver eller usøtet mørk kakao

2 ss sukrinmelis

Noen dråper sitronessens

Grønt fyll:

50 gram kakaosmør

2 - 3 ts matcha (grønt tepulver)

Sjokoladetopping:

100 gram mørk sjokolade (minimum 70%)

1/2 ss kokosolje

1. Gjør klar en form med bakepapir. Jeg valgte en smal kakeform med en bredde på 8 cm.

Kjør nøttene, råkakao, sukrinmelis og sitronessens i en food prosessor eller i en blender. Tilsett 1-2 ss vann slik at den fester seg og ikke blir tørr.

2. Ta nøttemiksen utover formen til en tynt lag. Sett i kjøleskapet eller i fryseren noen minutter slik at den fester seg godt sammen.

3. I mens forbereder du toppingen. Varm forsiktig opp kakaosmøret og rør inn matchapulveret. Du kan eventuelt tilsette 1 ss sukrinmelis for søtere smak.

4. Ta ut nøttebunnen og fordel matchatoppingen over bunnen. Det kan virke svært flytende, men på en flat bunn vil toppingen fordele seg fint. Sett så bunnen inn i kjøleskapet og forbered sjokoladetoppingen.

5. Varm forsiktig opp sjokoladen sammen med kokosoljen. Toppingen fordeles over bunnen med matchafyllet når det har stivnet. Tar noen få minutter i kjøleskapet. Sett så inn igjen, og la det hele stivne. Rut opp til ønsket størrelse.bottom of page