top of page

Be a natural beautyFlott og glødende hud forteller noe om vår vitale helse. Huden er som et barometer som sladrer om indre tilstander. Det vi spiser speiler vår hud så hvorfor ikke oppdage 5 topp vitaminer og mineraler som arbeider i vår favør, slik at huden forblir ungdommelig så lenge som mulig,- og ikke minst frisk og strålende.

1. Vitamin A - dette vitaminet trenger kroppen for å produsere retinol. Retinol er et stoff som ofte er tilsatt i skjønnhetskremer som et anti aging stoff. Hvorfor ikke spise mat som er rike på A vitamin og få fult utbytte av retinol i naturlig form i stede for dyre kremer,- som ofte lover mer enn det kan gi hold for. Vitamin A finner vi i kjøtt, eggeplomme, organiske grønnsaker som er rike på betakaroten, som kroppen trenger for å produsere vitamin A.

2. Vitamin C er en krafitig antioksidant som beskytter kroppen mot frie radikaler. Vitaminet er også viktig for dannelsen av kollagen som er spesielt god for huden og slimhinnene i kroppen. Kollagen er et stoff som holder huden linjefri og hjelper sårheling. Tipp topp mat med høyt C vitamin finner vi i citrusfrukter, bær, paprika, tomater, brokkoli, kiwi, og supermat som goji og acai bær.

3. D vitamin som er solskinnsvitaminet vi så sårt trenger mye av her på nordkalotten. D vitamin er viktig for flere av kroppens funksjoner, også huden vår. Undersøkelser har vist at D vitamin kan redusere hudinflammasjon. Så hvordan får vi nok D vitamin? Sikker soleksponering, fet fisk, full fete meieriprodukter. Organisk så langt som mulig gjelder også her. Det kan være lurt å få målt D vitamin nivået hos lege. Mange går rundt med for lave verdier, og tilskudd kan være et kjærkommet middel.

4. Vitamin E er et fettløselig vitamin og fungerer som en antioksidant i kroppen. Dette vitaminet kan hjelpe din hud mot frie radikaler og solskader. Gode kilder for E vitamin er nøtter, bær, avokado, fet fisk og olivenolje.

5. Sink er et mineral som også er nyttig for huden. Matvarer som er rike på sink er gresskarkjerner, sjømat og kakao.

Av skjønnhetskremer er det ikke slik at det kostbare ofte er det beste. Ved riktig ernæring, vann, hvile, mosjon og søvn har man de 5 beste doktorene for en fin hud. Kremer og solkremer bør være fri for kjemikalier og andre kunstige tilsetningsstoffer. I dag finnes det mye bra på markedet. Alt fra essensielle oljer, hud og solkremer som fåes kjøpt i helsekost og hos de fleste hudpleieklinikker.

Solkrem anbefalt fra meg er den Danske serien Rudolph Care. Seien vant en pris i 2015 for et godt produkt. Jeg kjøper mine problemfritt over internett.


bottom of page