top of page

The Green Stuff


Grønne smoothies er en utmerket måte å få i seg grønne grønnsaker og bladgrønt på. De er rike på næring, vitaminer og mineraler. Viktig for å holde seg frisk, og de er energigivende. De kan lages enkelt og snerpete, og de kan avrunnes slik at barn også vil like dem. Kjøp og bruk økologiske grønnsaker og frukt. Dette fordi det optimaliserer næringsinnholdet og vi slipper unødige sprøytemidler. Du kan da med fordel bruke hele grønnsaken og frukten, og du slipper skrellearbeidet. Variasjon av grønnsakene og fruktene er viktig for å få forskjellig næringsinnhold fra planteriket. Bruk agurk, spinat, brokkoli, salatblader, stangselleri mm. Tilsett frukt som avokado, banan, bær, mango og dadler. Fantasien har ingen begrensning her. Usøtet mandelmelk eller hjemmelaget mandelmelk og vann tilsettes,- da er det bare å blende i vei.

Avokado i smoothies gir en kremete konsistens og er rik på umettede fettsyrer. Den er også beryktet for å gi huden glød og så gir den en god metthetsfølelse.

Tilsett knust is, lime eller sitron. Mynteblader og hakket ingefær er også gode smaksforsterkere som er helsebringende.


En kremete grønn smoothie for nybegynnere

Til 2 personer:

1 banan

1 middels avokado

1 sitron

1 håndfull fersk spinat

En bit ingefærrot småhakket

Noen dadler for søtning

Ta alt over i blenderen, tilsett usøtet mandelmelk eller vann. Reguler mengden til ønsket konsistens.

Dadler er rike på sukker og gir blodsukkerstigning, det må du ta hensyn til hvis du trenger det. Du kan tilsette proteinpulver og du har da et komplett måltid. Er du tøffere kan du tilsette grønt pulver som spirulina, klorella eller hvetegress for enda mer optimalt næringsinnhold.

bottom of page